logo

CONVENI PIONER ENTRE ICO/ICF I AJUNTAMENT DE BARCELONA

El passat mes de juliol es va signar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el Conveni ICO/ICF – Ajuntament de Barcelona, que permetrà el finançament de les noves promocions d’habitatge social de lloguer i en cohabitatge, que promoguin fundacions i cooperatives emmarcades en el conveni ESAL.

El conveni té una dotació de 140 milions d’euros (70 milions d’euros cada entitat ICF i ICO), acomplint una de les previsions més importants (la del finançament) en el Conveni ESAL, del cual GHS és membre signant. Aquest acord contribuirà a ampliar amb 1.000 habitatges el parc d’habitatge social destinat a lloguer assequible de Barcelona.

El conveni ESAL, signat a finals del 2020, preveu la construcció o rehabilitació i posterior gestió de fins a 1.000 habitatges, el 60% dels quals seran de lloguer a càrrec d’una fundació de l’habitatge social, i el 40% restant d’habitatge cooperatiu o cohabitatge.

Participen en el conveni les entitats més representatives del sector i amb una llarga experiència en la gestió d’habitatge social. Així, a més de l’Ajuntament de Barcelona i GHS, són signatàries del conveni la Xarxa d’Economia Social i Solidària (XES), la Federació de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya (Habicoop), i la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social (Cohabitac).

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *