logo

DOBLE VISITA TÈCNICA A CORNELLÀ DE LLOBREGAT I SANT FELIU DE LLOBREGAT DE LA MÀ DE AMB-IMPSOL

Unes visites tècniques que van comptar amb més de 50 persones i on vam poder compartir l’experiència dels equips d’arquitectes de totes dues in situ, gràcies a AMB-IMPSOL.

La primera visita va ser a l’avinguda de la República Argentina de Cornellà de Llobregat, tal i com estava planificat. Els edificis que incorporen l’estructura de fusta encara no són el més habitual al territori, i l’ocasió de veure aquesta estructura abans d’ocultar-se menys encara.

L’equip de peris+toral.arquitectes, Marta Peris i José Toral, van ser els encarregats d’explicar als assistents algunes de les principals característiques que han permès obtenir una qualificació energètica A, així com aspectes a tenir en compte quan es construeix amb fusta.

Des de la utilització de materials reciclats i reciclables, fins a la incorporació d’instal·lacions d’aerotèrmia individual, passant per l’ús de plaques fotovoltaiques pels serveis comuns, tot el projecte es centra en la minimització dels residus i la gestió energètica durant la construcció com una vegada els habitatges estiguin ocupats per garantir un entorn saludable i orientat a les persones.

Després d’un curt desplaçament a Sant Feliu de Llobregat, vam fer la segona visita de la jornada.

Vam conèixer una actuació ubicada a la 3a planta d’un edifici que s’havia pensat per oficines, i on ara hi ha 15 habitatges d’un dormitori més 4 de dos, tots ells dotacionals.

Acompanyats també per l’equip d’arquitectes de MIM-A, Mariona Benedito i Martí Sanz, vam tenir l’oportunitat de visitar els habitatges, les instal·lacions i les zones comuns. Durant l’explicació van destacar la importància de tot l’estudi de gestió energètica i totes les solucions que s’han anat incorporant, i s’incorporaran, als habitatges, que també compta amb una qualificació energètica A.

El projecte està en evolució, ja que falten per executar 16 habitatges de lloguer més a la 4a planta del mateix edifici, a més de realitzar obres a la pròpia estructura per millorar la gestió energètica.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *