logo

Jornada "La Gestió del Lloguer Social"

En els darrers anys els problemes de l’habitatge han anat creixent sense aturador. Els ajuntaments i les institucions, volen i dolen, però els recursos necessaris per les polítiques d’habitatge continuen sent malauradament migrats.

Sembla que tothom està d’acord, en que cal incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer social, per donar sortida a la demanda existent i majorment a la població vulnerable. És possible fer-ho? Hi ha noves iniciatives al respecte?

D’altre banda cal plantejar-se si el lloguer social és en si mateix sostenible, sobretot per les tutelades economies municipals. La gentrificació per causes diverses, la crisi econòmica amb l’increment de la pobresa i la vulnerabilitat, i el conseqüent desconcert i incertesa sobre l’actuació punitiva de les empreses i institucions públiques en cas d’impagament, han provocat en determinats casos certs desequilibris en la gestió als que cal posar remei, si l’objectiu final que volem assolir, és el d’incrementar aquest parc.

Al voltant de la discussió sobre les noves polítiques d’habitatge, que encetem de nou per la promulgació del nou Pla d’Habitatge del govern de l’Estat, entenem necessari reflexionat sobre tot plegat, GHS proposa aquesta jornada.

La jornada es dividirà en dos blocs, el primer amb una ponència al voltant de la creació d’habitatge assequible en l’entorn metropolità i la nova empresa mixta metropolitana de Barcelona, i el segon, amb un format de ponències múltiples sobre la gestió del lloguer social des de les perspectives pública, privada i del tercer sector, i una taula rodona al voltant d’aquestes ponències. La jornada clourà amb un dinar d’intercanvi i coneixement que s’oferirà als assistents en les mateixes instal·lacions d’EL PALAU

La sessió està dirigida principalment a personal tècnic i càrrecs electes que treballen a les àrees d’habitatge dels ens locals però alhora a altres àrees d’urbanisme, serveis socials, així com a professionals i particulars interessats les polítiques d’habitatge i la gestió del lloguer social.

Podeu consultar aquí el Programa .

On: Palau Firal i de Congressos de Tarragona. C/ Arquitecte Rovira, 2, 43001 Tarragona
Quan: Dijous, 3 de maig de 2018 (09:30 h. – 14:00 h.)

Comments are closed.