logo

Jornada-Visita tècnica "L’edifici Sant Eloi, 2-4 . Una experiencia pionera de gestió d’habitatge social"

La gestió de la promoció d’habitatges de Sant Eloi 2-4 de Barcelona és una experiència pionera de gestió d’habitatge social a Catalunya per:

  • la col·laboració i seguiment entre diferents actors (Administració Pública, entitats socials, societat civil).
  • la convivència de diferents perfils d’entitats i usuaris en un mateix edifici.
  • el seguiment tècnic i social al llarg del temps de l’edifici, els habitatges i les persones.
  • la col·laboració i seguiment entre diferents actors (Administració Pública, entitats socials, societat civil).

L’edifici propietat de l’Incasòl i gestionat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, es va construir, inicialment, per ser un edifici destinat a joves, però va patir diverses ocupacions, desperfectes i comportaments incívics. L’any 2014, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya va aconseguir desallotjar tots els ocupants i va iniciar obres de rehabilitació de tots els desperfectes soferts durant els anys d’ocupació. Posteriorment, l’AHC va cedir la gestió de l’edifici a la Fundació Hàbitat3, impulsada per la Taula del Tercer Sector, per allotjar-hi usuaris d’entitats socials.  Actualment 44 persones amb diferents problemàtiques socials viuen en els 32 habitatges que conformen l’immoble.

La gestió i ús de l’edifici d’habitatges del carrer de Sant Eloi 2-4 de Barcelona és una oportunitat immillorable per a què moltes entitats socials puguin ajudar a persones que estan atenent a que culminin les fases finals dels seus processos d’inserció. L’accés a un habitatge és clau en aquest procés i contribueix a l’èxit dels processos d’inclusió social d’aquestes persones i les seves famílies.

Al bloc del carrer Sant Eloi 2-4 de Barcelona (Zona Franca) hi ha 32 habitatges (27 habitatges tenen una habitació i 40 metres quadrats, 4 habitatges tenen dues habitacions i 48 metres quadrats, i un, adaptat, de dues habitacions, i 54 metres quadrats).

Les entitats socials que participen en el projecte són: AREP, JOIA (amb Sant Pere Claver), Fundació Salut i Comunitat, Prevenció, Assistència i Seguiment ; ABD i Fundació Mambré.

Per aquest motiu, l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya (GHS), juntament amb AVS CATALUNYA, l’INCASOL, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Fundació Habitat2 i la Fundació Mambré, organitzen una Jornada-Visita tècnica «L’edifici Sant Eloi, 2-4 . Una experiencia pionera de gestió d’habitatge social»La Jornada, de quatre hores de durada, pretén donar a conèixer els procediments de col·laboració entre tots els actors i l’experiència de gestió d’habitatge social de l’edifici de Sant Eloi 2-4.

L’activitat es dividirà en dos blocs, el primer constarà jornada que comptarà amb les ponències dels diferents actors sobre l’experiència de gestió d’habitatge social de l’edifici, i el segon, d’una visita a la promoció d’habitatges

Aquesta activitat està adreçada a personal tècnic i de gestió que treballa de forma directa o indirecta en l’àmbit de l’habitatge social.

Podeu consultar aquí el Programa de la Jornada que es realitzarà en català.

Podeu accedir a la documentació de la Jornada  mitjançant la clau d’accés que us va facilitar GHS, fent clic aquí.

On: Local 1 del Centre Cultural Àncora (C/ Sant Eloi, 5-7, local 1 – Barcelona)
Quan: Dimarts, 14 de juny de Dijous, 17 de març de 2016 (10:00 h. – 14:00 h.)

Comments are closed.