logo

REPTES I OPORTUNITATS DE LA REHABILITACIÓ D’HABITATGES: El finançament i la implementació dels programes locals de rehabilitació. Anàlisi de les polítiques de sòl i habitatge en temps incerts

Conjuntament amb la Diputació de Barcelona, organitzen aquestes jornades per tal de donar a conèixer programes i experiències locals en rehabilitació. 

Les jornades tindran lloc els dies 17, 24 de novembre, 1 i 9 de desembre, en horari de 10.00 a 12.00 hores i s’impartiran en modalitat online mitjançant videoconferència amb la plataforma ZOOM.

A través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i concretament a través de la Nova Agenda Urbana (NAU), es marca un nou paradigma en el paper de les ciutats i municipis, considerant els espais urbans del món com una “llar”. En la voluntat de l’impuls de la Nova Agenda Urbana, des dels municipis i concretament des de les polítiques socials de l’habitatge, el manteniment, la rehabilitació i la millora energètica esdevenen reptes estratègics. 7

Són uns reptes estratègics que sovint no han tingut el protagonisme que es mereixen, ja que altres necessitats d’urgència han passat pel davant en la formulació de polítiques i regulació legislativa, com el foment del lloguer assequible o evitar la pèrdua de l’habitatge habitual.

En les polítiques socials d’habitatge, el món local té un protagonisme essencial en ser l’administració que sempre està a primera línia davant la ciutadania i les seves necessitats, i alhora per ser el principal responsable de la rehabilitació urbana, sigui per la seva competència urbanística com per la competència en promoció i gestió d’habitatge social. Els processos de rehabilitació i manteniment, en ocasions integrats en projectes de regeneració urbana més amplis, són una gran palanca en la transformació social necessària en els municipis. Tot això sense oblidar l’element finançador, cada cop més complex i més divers, i que no deixa de ser una peça clau per a catalitzar aquests processos i fer-los sostenibles.

Des de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona i l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya som ferms defensors del valor i la utilitat de conèixer programes i experiències locals de rehabilitació i manteniment que serveixin com element de diàleg i reflexió per poder prendre decisions i generar noves iniciatives. Aquestes jornades pretenen aportar reflexions i experiències que ens facilitin el disseny, la planificació i la gestió de programes de manteniment i rehabilitació, ja siguin dins de plans de regeneració urbana més globals, com de manteniment de parcs específics.

Podeu consultar el detall del programa i accedir als enllaços d’inscripció des d’aquí.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *