logo

FESTIVAL INTERNACIONAL DE L’HABITATGE SOCIAL BARCELONA 2023

Arrenquen els preparatius per al Festival Internacional de l’Habitatge Social 2023 a Barcelona.

Després d’Amsterdam 2017, Lió 2019 i Hèlsinki 2022, la 4a edició del Festival Internacional de l’Habitatge Social (ISHF en les seves sigles en anglès) tindrà lloc a Barcelona del 7-9 de juny de 2023. El #ISHF2023 se centrarà en les polítiques públiques d’habitatge i els seus reptes tant en països amb sistemes d’habitatge avançats com en països amb models emergents de tot el món.

L’Ajuntament de Barcelona i Housing Europe, la federació europea d’habitatge públic, cooperativa i social, han donat oficialment el tret de sortida a la web ISHF 2023 coincidint amb la publicació de la convocatòria de propostes per a organitzar esdeveniments en el marc del Festival a Barcelona del 7-9 de juny. Es podran presentar propostes fins al dimarts 24 de gener. Una vegada enviades, la Secretaria Tècnica del ISHF 2023 revisarà cada proposta per a definir el format i espai idonis, i posarà en contacte a les organitzacions que hagin fet propostes similars i puguin estar interessades a col·laborar.

La construcció del ISHF 2023 és un procés col·laboratiu que requereix de l’energia i la creativitat de tot l’ecosistema d’actors implicats en el sector de l’habitatge públic, cooperativa i social. És per això que us animem a ser innovadors i a proposar esdeveniments imaginatius, pel vostre compte o conjuntament amb altres socis internacionals.

Durant les últimes dècades, el món ha experimentat el rol creixent del mercat privat en el procés d’urbanització i una reculada del paper del sector públic en la regulació i provisió d’habitatge. No obstant això, ciutats com Barcelona estan introduint polítiques d’habitatge innovadores per a donar resposta a l’emergència social a conseqüència de la financerització de l’habitatge, la falta d’assequibilitat, els desnonaments, i l’augment del sinhogarismo o dels fluxos migratoris, entre altres.

El ISHF 2023 se centrarà en les polítiques públiques d’habitatge i els seus reptes tant en països amb sistemes d’habitatge avançats com en països amb models emergents de tot el món, amb especial atenció al sud d’Europa, i amb la participació d’organitzacions de la resta del continent, Àsia, Amèrica Llatina i Amèrica del Nord.

Construïm conjuntament el #ISHF2023 per a respondre a algunes de les preguntes més rellevants del moment.

Més informació en: www.socialhousingfestival.eu

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *