logo

«LLOGUER ASSEQUIBLE I HABITATGE COL·LABORATIU: L’EXPERIÈNCIA DEL PROJECTE LLOGUEM» 

El passat 22 de setembre es va cel·lebrar la jornada: “Lloguer assequible i habitatge col·laboratiu: L’experiència del projecte Lloguem!” organitzada per l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró.

Un dels principals reptes que afronten les polítiques locals d’habitatge és la generació d’una oferta d’habitatge assequible en el mercat de lloguer privat, sobretot a partir de la mobilització d’aquells habitatges desocupats.

“Lloguem!” és un projecte que té per objectiu explorar solucions basades en l’economia social i cooperativa per a generar una oferta alternativa d’habitatge assequible i estable a la ciutat de Mataró. Ha impulsat la creació de fórmules cooperatives entre demandants d’habitatge de lloguer (cooperatives de llogaters) que permetin oferir condicions favorables a propietaris d’habitatges desocupats que busquin mobilitzar els seus habitatges amb garanties.
El projecte compte amb suport de les UIA (Urban Innovative Actions), que s’inicia el 2018.

El project “Lloguem!” ha estat guardonat amb l’European Responsible Housing Awards en la categoria de finançament just per a l’habitatge assequible, el passat mes de juny, en el marc de l’International Social Housing Festival 2022 celebrat a Hèlsinki.
Els objectius de la jornada han estat:
– Fer balanç i compartir aprenentatges del projecte.
– Promoure el debat entre administracions, experts i iniciatives ciutadanes, sobre com i de quina forma poden col·laborar per a generar una oferta d’habitatge assequible i estable que contribueixi a fer efectiu el dret a l’habitatge.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *