logo

MESH – Multisport Experiences in Social Housing

De la mà de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), es presenta una proposta dins del programa europeu Erasmus + per incentivar la pràctica de l´esport a les comunitats d´habitatge social.

El projecte MESH té com a objectiu fomentar la participació en l’esport i l’activitat física dels ciutadans a les comunitats d’habitatge social, creant un model esportiu específic tant per promoure l’activitat física com per impulsar valors ètics i morals que recolzin la inclusió social i la ciutadania activa, reafirmant així els conceptes de sostenibilitat i responsabilitat.

El projecte preveu la creació i el lliurament d’un programa multiesportiu per a comunitats d’habitatge social de tots els països de la UE, especialment aquells que no tenen places i serveis, per permetre als habitants estar físicament actius i rebre una educació i formació adequada sobre els valors i beneficis de l’exercici físic per a la salut. , benestar i desenvolupament individual i social.

L’experiència del programa MESH contribuirà a la definició d’un pla d’acció per a municipis, governs locals i altres proveïdors d’habitatge social, que els permeti planificar solucions urbanes encertades i iniciatives destinades a implicar les comunitats en estils de vida actius i saludables, millorant així la seva qualitat de vida i cohesió social. A la segona part del projecte s’impartirà un programa específic de formació en línia basat en el model MESH, adreçat a municipis, governs locals i altres proveïdors d’habitatge social.

Tant el programa MESH, el pla d’acció i la formació posaran en relleu la importància de la sostenibilitat ambiental i les competències digitals per a una major qualitat de vida.

Com suggereix el títol del projecte, un dels objectius principals de MESH és també la creació de xarxes fortes entre diferents grups d’interès a nivell local, nacional i internacional, per impulsar col·laboracions intersectorials per a la promoció de l’activitat física i la regeneració urbana.

Els resultats del projecte es difondran a nivell nacional i europeu i es podrien reproduir fàcilment en altres contextos urbans similars de la UE.

Les entitats que formen part del projecte que s´ha presentat, a més de l´Unió de Consells Esportius de Catalunya i l´associació són:

  • ATER L’Aquila (ATER) – Itàlia
  • International Olympic Truce Centre (IOTC) – Grècia
  • Associazione Italiana Cultura Sport Abruzzo (AICS) – Itàlia
  • Moving Lives (ML) – Bèlgica
  • Housing Europe (HE) – Bèlgica
  • Wonen Regio Kortrijk (WRK) – Bèlgica
  • European Culture and Sport Organization (ECOS) – Itàlia

Si voleu conèixer més sobre aquests tipus de projectes, podeu consultar la pàgina d’Erasmus +

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *