logo

Visita a l’antiga Fabra i Coats

Conèixer el projecte residencial de 46 habitatges dotacionals per gent jove i l’equipament per la colla castellera del barri, han estat l’objectiu de la visita tècnica realitzada durant el mes de juny.

IMG_3306

Acompanyades per l’arquitecte Mercè Berengué, de Roldán + Berengué, arquitectes i part de l’equip que ha format part del projecte, les persones assistents vam poder fer una visita per tot l’edifici. Una trobada de quasi 30 assistents, on la presentació per part de la Sra. Berengué va ser molt amena i orientada tant a les solucions arquitectòniques com a la funcionalitat dels propis espais.

AC2B6AFA-100C-4F47-88EB-10FB13583603

Un projecte de rehabilitació i adequació en el que s’han hagut de treballar reptes como el de la sostenibilitat, l’eficàcia i eficiència energètica i l’equilibri entre la funcionalitat i el respecte pel mateix entorn, que a la vegada transfereix les línies mestres de la pròpia solució.

Un altre dels grans reptes que vam compartir amb nosaltres va se la necessitat de donar resposta als diferents grups d’interès que es relacionen amb l’antiga fàbrica: des de la pròpia administració pública, l’Associació Amics de la Fabra i Coats, els diferents grups que són usuaris dels altres espais del complex, com dels veïns i veïnes del barri.

A la visita també ens va acompanyar Daniel López, Arquitecte del Departament de Projectes i Obres de l’Institut de l’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, que va complementar les explicacions des de la perspectiva dels objectius de l’administració com aprofundir en algunes de les particularitats que sobre eficiència energètica presenta l’edifici i les instal·lacions.

 

IMG_3331

L’edifici a més presenta un espai d’us exclusiu per la colla castellera del barri, amb la que es va treballar en tot moment per garantir que la rehabilitació, a més de cobrir les expectatives del projecte, oferia solucions concretes a la dinàmica que la colla necessita pels seus entrenaments i treballs.

S’han desenvolupat espais pensats pel treball d’aixecar castells: alçada, eines d’entrenament, sonoritat de l’espai; com per l’assaig de les gralles i la cobla. Així també s’ha pensat en solucions que facilitin les visites i introducció de la pràctica castellera al barri.

Després de dos hores de compartir experiències i de molta participació per part de tot el grup, va concloure la visita amb una foto de família.

IMG_3336

Gràcies a l’Institut de l’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, a Roldán + Berengué, arquitectes per la visita i al suport de l’Agència de l’habitatge de Catalunya.

Comments are closed.