logo

Visita tècnica: La promoció de 63 habitatges per a joves de Ca n’Arús

L’edifici Ca n’Arús situat a l’Avinguda Carrilet cantonada amb la 2016-06-01 09.42.11Rambla de la Marina a l’Hospitalet de Llobregat, en un solar cedit gratuïtament per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, es composa d’un bloc únic esglaonat en alçada, amb planta baixa més 5 plantes pis confrontant amb la Rambla Marina, planta baixa i 7 plantes pis al tram central i planta baixa més 9 plantes pis que amaga la mitgera que delimita el solar. A partir de la planta segona es situen els 63 habitatges, 56 dels quals tenen un dormitori i dos els 7 restants. Dos dels habitatges són adaptats, encara que la resta estan dissenyats preveient la possibilitat que puguin ser ocupats per persones amb mobilitat reduïda.

L’equipament municipal està distribuït en planta soterrani, baixa i primera, i té una superfície total construïda de 1.657,84 m2. A la planta baixa i primera es preveu un casal per gent gran, i a la planta soterrani un casal per joves. La distribució i les instal·lacions previstes permeten un ús independent de cadascun dels equipaments. L’accés és independent dels habitatges, i es produeix a través de la cantonada entre l’avinguda Carrilet i la Rambla Marina.

Una altra de les característiques del projecte són les millores d’eficiència energètica que l’edifici incorpora, com ara un sistema de calefacció centralitzat pels habitatges, amb caldera de microgeneració, el que permet no disposar de gas a l’interior dels habitatges. O la incorporació d’un comptador d’electricitat únic, gestionat a través d’una empresa de serveis energètics, que s’encarregarà del manteniment del sistema de producció d’aigua calenta sanitària i calefacció i del comptatge del consum elèctric i tèrmic de cada habitatge.

La promoció Ca n’Arús és un exemple de la col·laboració entre dues administracions Mentre la Generalitat finança la construcció de l’edifici en el solar cedit gratuïtament per l’Ajuntament, amb un pressupost de 3,88 milions d’euros, el consistori assumeix el cost de la compra i adequació del local.

Per aquest motiu, l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya (GHS), juntament amb AVS CATALUNYA i l’INCASOL, organitzen una Jornada-Visita tècnica per donar a conèixer el projecte de construcció de la promoció 63 d’habitatges per a joves de Ca n’Arús.La Visita, de dues hores de durada, pretén donar a conèixer el projecte, la seva adaptació al compliment de les normatives acústiques i la gestió energètica de l’edifici.

L’activitat es dividirà en dos blocs, el primer constarà d’una exposició teòrica sobre el projecte, i el segon, d’una visita a la promoció d’habitatges.

Aquesta activitat està adreçada a personal tècnic i de gestió que treballa de forma directa o indirecta en l’àmbit de l’habitatge social.

Podeu consultar aquí el Programa de la visita que es realitzarà en català.

Podeu accedir a la documentació de la visita  mitjançant la clau d’accés que us va facilitar GHS, fent clic aquí.

On: PROMOCIÓ CA N’ARÚS, Avinguda Carrilet, 314 (cantonada amb Rambla de la Marina), L’Hospitalet de Llobregat
Quan: Dijous, 14 de juliol de 2016 (10:00 h. – 12:15 h.)

Comments are closed.