logo

4a EDICIÓ DE L’ISHF 7-9 JUNY 2023

Barcelona acull el Festival Internacional de l’Habitatge Social (ISHF), el congrés internacional d’habitatge social més important d’Europa 

●  Els dies 7, 8 i 9 de juny, se celebrarà al Palau de Congressos de Barcelona la 4a edició de l’ISHF, que espera rebre entre 1.500 i 2.000 assistents de tot el món

Barcelona, 5 de febrer del 2023.- El proper mes de juny, Barcelona serà la seu de la 4a edició del Festival Internacional de l’Habitatge Social (ISHF), el congrés internacional d’habitatge social més important a nivell europeu, que espera rebre entre 1.500 i 2.000 persones de públic, majoritàriament estranger, i que se celebrarà els dies 7, 8 i 9 de juny. 

L’International Social Housing Festival (ISHF) és un esdeveniment internacional d’habitatge que té per objectiu fomentar el debat entorn a les polítiques públiques d’habitatge i abordar els múltiples desafiaments als que ha de fer front el sector de l’habitatge públic, social i cooperatiu per a garantir el dret a l’habitatge a tothom. 

L’edició d’aquest any, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB), conjuntament amb altres administracions públiques (a confirmar) i Housing Europe, la Federació europea d’Habitatge públic, Cooperatiu i Social, se celebrarà al Palau de Congressos de Barcelona,  del 7 al 9 de juny, i en altres emplaçaments de la ciutat, tals com Ca l’Alier, la Lleialtat Santsenca, el Centre Bonnemaison o l’Escola Industrial. 

L’ISHF s’adreça a promotors i gestors d’habitatge social i assequible, centres de recerca, professionals, autoritats locals, residents i activistes, entre d’altres.

Barcelona, model referent i únic al sud d‘Europa 

Mentre els sistemes d’habitatge de tot el món han experimentat un retrocés del paper del sector públic en la regulació i provisió directa d’habitatge durant les últimes dècades, en algunes ciutats –inclosa Barcelona- s’estan implementant polítiques d’habitatge innovadores per donar resposta a l’emergència social, com a conseqüència de la financiarització de l’habitatge, la manca d’assequibilitat, els desnonaments, i l’augment del sensellarisme o dels fluxos migratoris, entre altres fenòmens. 

En aquest context, l’ISHF 2023 planteja què poden aprendre els models madurs d’habitatge de models emergents com el de Barcelona, un referent emergent d’innovació en habitatge d’interès per a tot el món. 

A banda dels actes centrals al Palau de Congressos, l’ISHF comptarà amb un centenar d’activitats, entre sessions paral·leles i visites, i s’espera un públic assistent d’entre 1.500 i 2.000 visitants, repartits entre el 30% de Catalunya i Espanya, 60% resta d’Europa i 10%, de fora d’Europa. 

En la seva darrera edició, celebrada el passat mes de juny a Helsinki, l’ISHF va reunir més de 1.000 assistents i 80 activitats en 3 dies. L’ISHF es una iniciativa de Housing Europe i dels seus membres i aliats, presents en 25 països i que abarquen 25 milions de vivendes, l’11% del parc d’habitatge de la Unió Europea. 

Actuacions en matèria d’habitatge social i assequible a Barcelona

La celebració de l’ISHF s’emmarca en el fort impuls de l’Ajuntament de Barcelona en l’execució de polítiques públiques encaminades a ampliar i millorar el parc d’habitatge assequible a la ciutat. Des del mandat passat, l’Ajuntament ha posat en marxa una triple estratègia d’ampliació del parc públic, des de la construcció de nous habitatges fins a la mobilització del parc privat cap al lloguer assequible, passant també per l’adquisició d’habitatge en aquells barris més densos, amb processos de gentrificació en marxa i amb menys disponibilitat de sòl. A més, els darrers anys s’han materialitzat polítiques innovadores tant en la construcció amb mètodes industrialitzats, com en la promoció delegada, amb fórmules de col·laboració amb el sector privat, com és el cas de l’empresa mixta metropolitana Habitatge Metròpolis Barcelona, una fórmula amb lucre limitat per al privat i la garantia de la titularitat pública del sòl; i amb el sector social i cooperatiu, com el conveni amb entitats sense ànim de lucre per a la construcció de pisos socials.

 Atenció als MMCC ISHF

Anna Alonso | a.alonso@totorocomunicacio.com | Mòb. 669 422 695

Anna Cabanillas | a.cabanillas@totorocomunicacio.com | Mòb. 635 010 607

Atenció als MMCC IMHAB – Ajuntament de Barcelona
Eduard Gras | egrasv@bcn.cat | 662 685 801

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *